З Міноборони треба вигнати генералів-полковників з досвідом радянської армії — експерт

З Міноборони України можна вигнати маразматичний старий генералітет, якщо він там сидить з досвідом радянської армії.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив колишній боєць-доброволець тероборони Віктор Шишкін.

«В Міноборони повинні займатися інструктивно інтелектуальною роботою. Не знаю, що там роблять товсті генерали-полковники. Якщо вони там сидять з досвідом радянської армії, то їх можна вигнати. Однак не можна хаяти досвід Першої та Другої світової війни. Від досвіду окопної війни нікуди не подінешся. Адже треба знати, як оборонятися, але все інше — сучасна війна», -каже В. Шишкін.

За його словами, саме завдяки батальйонам молодшого рівня вдалося зупинити просування військ рф під Харковом та Києвом.

«Адже батальйони молодшого рівня взяли на себе відповідальність, пославши своє керівництво. Але чи є пупок у Залужного призначати саме таких людей на більш високі посади, а не маразматичний старий генералітет?», — каже В. Шишкін.

За його словами, молодь помирає на фронті через те, що у Міноборони їх не підготували до війни на передовій та не забезпечили всім необхідним.

«Наші військові воювали проти вагнеревців з трьома магазинами в Бахмуті. Я за це б розстріляв. Крім того, зараз важко завести в Україну бронежилети, тепловізори. Адже правила ввезення монополізували під прикордонників, митників чи Арахамію. Під час війни — це шкідництво»,-каже експерт.