У нас не вистачає людей середнього рівня менеджменту, — голова ГО «5 Перон»

Про механізми, які впливають на майбутнє, завжди тяжко казати, що є досконально правильним, а що — ні. Зазвичай тільки результати та практика показують, чи був правильний шлях, чи ні.

Микита Пономаренко в програмі "Суспільні діалоги"
Микита Пономаренко в програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив голова ГО «5 Перон» Микита Пономаренко в програмі «Суспільні діалоги» з Іваном Пєтуховим на телеканалі I-UA.tv.

«У будь-якому разі в часи такі, як зараз, коли важливий рух і адаптація, що більше контролю, то менше можливості обійти якусь доріжку, порушити правило заради кращої мети. Тобто занадто контролю — це завжди погано. Його має бути менше, але він має бути в якомусь кількісному вимірі. Проблема взагалі загальна в прийнятті рішень, реалізації, імплементації полягає в тому, що в нас не вистачає людей середнього рівня менеджменту. Тобто є дуже багато людей, які, наприклад, хочуть бути візіонерами, говорити про якісь конкретні штуки. І є інша велика категорія людей, яка готова виконувати, можливо, думно, можливо, бездумно. Дуже мала кількість людей мають кваліфікацію. Це загальна проблема — дефіцит кадрів в Україні середнього рівня менеджменту, якихось людей, які можуть взяти на себе часткову відповідальність за невеличку зону та в рамках неї рости», — пояснив він.

За його словами, це одне з питань, над яким як і нам всім, так і самій державі треба фокусуватися. «Бо маємо насправді зараз можливість це розвивати та впроваджувати», — додав Пономаренко.

Президент «Еко-Ренова» Гжегош Байстер — це поляк, який вивчив українську мову. Гість програми зазначив, що бачить Україну як третя сторона, як наратор.

Гжегош Байстер
Гжегош Байстер

«Я сам громадянин Польщі, маю своє бачення на те, які були зміни в Польщі після декомунізації. Бачу Україну, бачу той народ, який вміє згуртуватися, піднятися з колін, сказати „стоп“. (…) Чого не вистачає? Механізму. Дотримання того ж закону, який був уже виданий урядом. Це не коштує багато. Дайте механізми. Тоді ми отримаємо як мінімум 1,5−2 мільйона висококласних спеціалістів, які вивчилися в польських фірмах, які працюють на сучасному обладнанні, які хочуть повернутися додому. Але питання — куди, на яких умовах? Тому ми маємо певні проекти. Кожен з нас має свої проекти. Нам треба їх поєднати», — наголосив Байстер.