В Києві нормальних бомбосховищ вже не буде — експерт

В Києві через дії влади, нормальних бомбосховищ вже не буде.

В. Кличко та Р. Ткачук
В. Кличко та Р. Ткачук

Про це під час ефіру заявив громадський діяч Олексій Якименко.

«Бомбосховища знищувалися при режимі мера Омельченка і при режимі, який на той момент очолював Порошенко. Всі відчували, що назріває питання війни, але цим ніхто не займався напередодні повномасштабного вторгнення чи коли Київ знаходився у ситуації напівокупації. Коли Київщина була звільнена цим також ніхто не переймався. Чому так? Вважаю, що готуються проводити вибори та ділити владу та повноваження. Розбиратися, хто більше матиме можливості отримувати доступ до держбюджету. Саме тому виникла ситуація, що бомбосховищ немає, і людям немає, де ховатися», — каже експерт.

За словами О. Якименка, в тому, що в Києві закриті бомбосховища під час повітряної тривоги є провина В. Кличка та голів РДА.

«Їм просто було невигідно займатися питаннями бомбосховищ весь цей проміжок часу — 1, 5 року. Тобто за місяць до повномасштабної війни і один рік і чотири місяці під час війни. Вони робили порядок денний, який їм створював прибуток. А ось бомбосховище, це те, що нам зараз потрібно найбільше — не потрапляло в цю сферу», — каже експерт.

Він підкреслив, що влада не дивлячись на те, що війна, готується до проведення виборів.

«Однак нормальних бомбосховищ, як і грошей, які витратили на їх відкриття та облаштування, вже не буде», — каже експерт.