Повернення райрад, до місцевого самоврядування не має ніякого відношення — експерт

Повернення райрад, до місцевого самоврядування не має ніякого відношення.

Громадський діяч Олексій Якименко
Громадський діяч Олексій Якименко

Про це під час ефіру заявив громадський діяч Олексій Якименко.

«Ідеї стосовно повернення районних рад, до місцевого самоврядування не мають ніякого відношення. Чи є в нас група людей, яка б на своїх ідеях висунула представника, який став депутатом Київради? Напевно це група забудовників, комунальників, група, яка займається відведенням земельних ділянок, а представлення інтересів киян просто не існує. Теж саме буде відбуватися на місцевому рівні. Тобто, якщо в Оболонському районі де я живу, депутатський корпус в райраді, наприклад буде 45 депутатів, то ці люди ніякого відношення до Оболонського району мати не будуть. Зараз створюється конкуренція між партією президента та Кличка, а киянам це представлять, як боротьбу зі злом», — каже експерт.

На його думку, райради, які будуть пропонувати створити не будуть мати ніякого значення в процесі місцевого самоврядування.

«Воно буде розпочинатися з того, що місцеві кооперативи або ОСББ будуть здатні висувати своїх представників. Всі питання вони зможуть узгоджувати в Київраді з іншими предствниками, наприклад, Святошинського району. Ті, в свою чергу зможуть комунікувати з предствниками Хмельниччини чи Тернопільщини. Тобто коли люди формулюють завдання для своїх висуванців, яких формирують зі свого середовища, в нас буде народжуватися місцеве самоврядування. Адже ці люди розуміють пульс суспільства», — каже експерт.

Крім того, О. Якименко підкреслив, що партії не мають жодного відношення до місцевого самоврядування.

" Це структура, яка заперечує місцеве самоврядування. Тільки військові зможуть розбуркати державну машину. Вже після цього будуть вибудовувати абсолютно нову систему", — резюмує експерт.