КНР це може використовувати як «пробну кулю», — експерт про постачання Tiger росії

Військовий оглядач BILD Юліан Ріпке повідомив, що Китай вперше поставив росії військову техніку для війни в Україні.

Китайські бронемашини Tiger на озброєнні чеченського підрозділу «Ахмат»
Китайські бронемашини Tiger на озброєнні чеченського підрозділу «Ахмат»

Так він прокоментував відео, опубліковане днями Рамзаном Кадировим. Той показав китайські бронемашини від компанії Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing, що надійшли до батальйону «Ахмат».

Політолог Євген Магда припустив, що керівництво КНР це може використовувати як «пробну кулю». Про це він заявив у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Якщо говорити про китайські бронеавтомобілі, які показав Кадиров, то виникає одразу кілька питань. Перше — подібні автомобілі можуть бути товарами подвійного призначення. Тобто вони не потрапляють під експортне обмеження. Друге — на цих автомобілях немає важкого озброєння, яке могло б робити їх кардинально важливими для російської армії. Третє — ці автомобілі на озброєнні кадирівців, тобто росгвардії. Виникає питання, чи вони взагалі потраплять у зону бойових дій, чи ні. Четверте — чи напряму їх отримала росія від Китаю, чи, наприклад, Кадиров, користуючись своїми зв'язками в ісламському світі, їх купив?», — зазначив експерт.

На його думку, подібні речі на сьогоднішній момент не потребують зайвої уваги, до цього треба ставитися більш раціонально.

«Ми тільки нещодавно посла в Китай відправили. І якщо ми будемо зараз загострювати цю ситуацію, то це може бути не нам на користь», — додав політолог.

Також Магда вважає, що військово-політичне керівництво України не має ніяк реагувати на це, адже реакція в цьому випадку зайва.