СБУ затримала інформатора рашистів, який розкидав саморізи для сповільнення колон ЗСУ у Лимані

Служба безпеки затримала ще одного ворожого поплічника під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Донеччини.

СБУ затримала інформатора рашистів, який розкидав саморізи для сповільнення колон ЗСУ у Лимані

Ним виявився 26-річний мешканець Лимана. Упродовж травня цього року він збирав для російських окупантів інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Найбільше його цікавили точні координати блокпостів та об’єктів Укрзалізниці. Ці відомості він надсилав навіднику танкової роти російської тактичної групи «Купол», з яким раніше навчався у школі. Зв’язок підтримували через заборонену соцмережу «Одноклассники».

Крім того, розслідування встановило, що під час боїв за Лиман фігурант навмисно ускладнював пересування підрозділів ЗСУ. Для цього він потайки розкидав саморізи на дорогах міста, якими рухались колони автомобілів українських захисників.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111−1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, СБУ викрила 4 ексчиновників Держгеокадастру, які вкрали десятки гектарів державних земель.