Правозахисник розповів, чому треба відправити у відставку всю Верховну Раду

Всю Верховну Раду треба відправити у відставку, притягнувши нардепів до кримінальної відповідальності.

Чому треба відправити у відставку всю Верховну Раду?
Чому треба відправити у відставку всю Верховну Раду?

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павлюченко.

«Днями СБУ затримало нардепа від „Слуги народа“. Це свідчить про те, що ми маємо зрадників у Верховній Раді. Це питання я підіймав ще в 2019 році, коли я вивчав документи і визнав, що Верховної Ради, як органу державної влади немає. До речі, коли відкривали ринок землі, я наголошував про те, що нардепи не можуть ухвалювати такі рішення. Адже український народ досі не заснував такий орган державної влади. Тому треба спочатку заснувати такий орган, а потім згідно Конституції проводити вибори. А спікера парламенту Руслана Стефанчука треба негайно відправити у відставку. Він перший зрадник українського народу. Він за фахом юрист та знає, чому я так говорю. Більш того, „Слуги народу“ на сьогоднішній день займають зрадницьку позицію проти українського народу. Крім урізання виплат військовим, вони підіймають тарифи під час війни, надають преференції олігарху Ахметову», — каже правозахисник.

Він підкреслив, що згідно Конституції, президент має ввести в країні стан війни. Вже після цього вводити воєнний стан.

«А у нас в законі досі немає визначення, що таке стан війни. Адже коли в країні оголошують такий стан, то економіка має перейти на воєнні рейки. Країна має працювати за принципом — все для батьківщини та перемоги. Однак Р. Стефанчук юридично обізнана людина, однак він досі не подав законопроєкт про стан війни. На сьогоднішній день нардепи маніпулюють Конституцією, законами та нормами права. Це неприпустимо під час війни. Тому у відставку треба відправити всю Верховну Раду та притягнути всіх нардепів до кримінальної відповідальності», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що в Раді почали збирати підписи для відставки голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. Причиною ініціативи про відставку спікера парламенту є бездіяльність Верховної Ради щодо повернення військовослужбовцям щомісячних доплат у розмірі 30 тисяч грн.