Українцям треба дозволити робити самопальні дрони — експерт

Якщо держава не може запровадити виробництво дронів, то має дозволити робити їх українцям у гаражах чи підвалах.

Українцям треба дозволити робити самопальні дрони
Українцям треба дозволити робити самопальні дрони

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Один злочинний клан поміняли на інший злочинний клан. Для цього в нас загинула Небесна сотня. До влади прийшли ті, хто був на сцені Майдану. Потім до влади прийшов клан Порошенка, який грабував Україну і нічого не створив для обороноздатності. Україна раніше випускала ракети Сатана, які всіх дуже лякали. Чому ж ми за 5 років президенства нічого не підготували для нанесення стратегічних ударів по московії? За 5 років ми могли зробити свої ракети та бомбити ними хоч Владивосток», — каже експерт.

За його словами, в країні йде 1,5 роки війна, але немає необхідної кількості бомбосховищ.

«Де бомбосховища, де інструктаж по використанню бомбосховищ? Компанія по бомбосховищам почалася через рік та три місяці. А що ви робили в лютому минулого року? Тепер же пішла компанейщина. Все почали перетворювати в компанію, пов’язану з піарством. Однак, гроші, які виділяли раніше на облаштування бомбосховищ, навряд чи знайдуть», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що не треба недооцінювати ворога.

«Окупанти зробили висновки з Харківського, Київського та Чернігівського провалу. Вони формують оборону, посилили свою електроніку, зараз формується нова російська армія. А чи готові ми воювати з новою армією через електроніку та дрони? Подивіться, що витворяють їх Ланцети. А де наші дрони? Їх можна збирати в гаражах та підвалах. Однак людей, які будуть їх виготовляти можуть посадити за виготовлення зброї. Крім того, спробуйте тепер купити за кордоном автівку через нові інструкції Кабміну, все це питання до діяльності нашого Кабміну та Міноборони. Від Києва відкинули ворога, тому можна знову повертати схеми? Однак, якщо держава не може організувати самостійне виробництво дронів, ви повинні зробити це завдяки дозволу звичайним людям виробляти самопальні дрони», — резюмує експерт.