Всі обленерго повинні бути націоналізованими — експерт

Олігарх Ринат Ахметов, який як і інші олігархи, незаконно через різні махінації придбали обленерго, тому їх повинні були націоналізувати на другий день війни.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Всі обленерго повинні були націоналізувати на другий день повномасштабної війни. Їх мали забрати у Ахметова, який як і інші оліграхи — Фірташ, Коломойський, незаконно через різні махінації придбали в свій час обленерго незаконно. В країні війна. Де ваш лозунг все для фронту та перемоги? А вони підіймають ціни. Тобто, як заробляти гроші — то для Ахметова, а як поновлювати зруйновану енергоструктуру — то хай це робить народ. А де Ахметов зі своїми мільярадами? Тож хай вкладає їх у ремонт своєї власності. Люди, які постраждали в Бучі, Ірпені, інших містах, не отримують від держави, вкладають власні гроші на ремонт своїх будинків. Так нехай Ахметов вкладає гроші в інфраструктуру, адже в свій час не вклав гроші в обороноздатність. Він накрав на мільярди, а його фонд видає людям допомогу на пару гривень», — каже експерт.

Він зазначив, що під час війни треба звільняти неефективних чиновників.

" Чиновники бояться, що в майбутньому не зможуть обіймати займану посаду. Також вони бояться конфіскації. Тому їх можна не розстрілювати, не саджати, а усувати від влади, заганяти в трудові штрафні батальйони. Так звана трудова армія. Чому б і ні. У нас війна", — резюмує експерт.