Чи вдасться путіну продовужувати війну до виборів в США — експерт

Голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель в інтерв’ю заявив, що російський президент володимир путін не погоджується на проведення мирних переговорів щодо закінчення війни проти України, тому що чекає виборів у США. Насправді ситуація зовсім інша.

володимир путін
володимир путін

Про це в коментарі заявив політолог Олексій Якубін.

«Заяви з боку керівництва рф про переговори, щодо війни в Україні, після результатів виборів в США та інших країнах, свідчать про те, що насправді з кремлем ніхто не хоче вести перемовини. Справа саме в цьому. Однак вони намагаються робити хорошу міну при поганій грі. В неї зараз слабка позиція. Тобто рф сама себе зробила світовим ізгоєм. З нею не хочуть спілкуватися ні США, ні інші західні лідери. Саме тому рф почала робити вигляд, що це вона не хоче говорити з західними лідерами. Це своєрідна гра для внутрішньої публіки рф. Показати, що саме рф не хоче ні з ким вести переговори», — каже експерт.

Він підкреслив, що рф такими заявами хоче показати, що готова воювати дуже довго.

«В рф сподіваються, що військові ЗСУ виснажені. По суті, це така спроба сказати — домовляйтеся з нами зараз, адже в нас ще є ресурси і ми продовжимо війну на виснаження. Однак, якщо дивитися на події на фронті, це далеко не так. В рф просто намагаються робити такий вигляд. Такі заяви рф свідчать, що насправді ситуація зовсім інша. Тобто рф виснажується і потребує переговорів в контексті захоплених територій. Однак з ними ніхто не хоче вести переговори», — каже політолог.

Він вважає, що Україна може дотиснути рф раніше 2024 року.

«З огляду на заяви, які лунають з боку російського керівництва Україна може дотиснути рф навіть раніше 2024 року», — резюмує експерт.