Через підрив Каховської ГЕС треба створювати Рамштайн — експерт

Знищена орошувальна система, яка покривала водою Херсонщину, частину Миколаївщини, Запорізької та Дніпропетровської областей. Тому треба створювати Рамштайн, щоб на світовому рівні вирішити проблеми цих територій.

Володимир Гавриш
Володимир Гавриш

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив президент благодійного фонду Сучасна Україна, громадський діяч Володимир Гавриш.

«Підрив Каховської ГЕС — це терористичний акт держави агресора. Наш ворог робить все для того, щоб терористичними діями залякати та знищити Україну та весь цивілізований світ тримати в напрузі. Після трагедії на Херсонщині є велика потреба у питній воді. Через підрив ГЕС була зруйнована вся інфраструктура. Тому немає можливості забезпечити чистою питною водою Херсонщину, частину Миколаївщини, Запорізької та Дніпропетровської областей. Також люди потребують харчування, медицини, гігієни та евакуацію. Адже людей треба переміщувати на територію, де їх можуть забезпечити житлом. Це економічні та інфраструктурні виклики. Знищена орошувальна система, яка покривала водою Херсонщину, частину Миколаївщини, Запорізької та Дніпропетровської областей. А це втрати в економічній складовій. Тому урожаю кавунів, які ми завжди чекали не буде. Черешні, яка зараз спіє, не наступні роки не буде. Все, що зв’язано з агросферою того регіону зазнало руйнівного та нищівного для України масштабу, як в рамках економіки та і для подальшого вирощування та розвитку аграрного бізнесу в регіоні», — каже експерт.

За його словами, через підрив Каховської ГЕС треба створювати Рамштайн.

«Адже після підриву Каховської ГЕС це завдало нищівного удару не тільки по Україні, а по всьому цивілізованому світу. Наступний крок — екологічна катастрофа не тільки в Україні, а і в рамках акваторії Чорного моря. Адже туші корів, які загинули на Херсонщині, вже дісталися до берегів Болгарії. Крім загибелі тварин, гине риба. Ми бачили, як будинки допливають до берегів Одеси. Це знищення туризму не тільки в Україні, а й у сусідніх країнах. Це зміна екосистеми акваторії Чорного моря. Тому світ має реагувати досить жорстко та показувати, що країна агресор має відповідати за те, що вона сьогодні робить по відношенню до України, людей і до країн, які страждають від терористичних актів», — резюмує експерт.