Половина bradley, які отримала Україна, були зламані — експерт

Половина bradley, які отримала Україна від західних партнерів, були зламані, однак ми чомусь про це мовчимо.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«З початком контрнаступу чиновники почали говорити, що війна без жертв не буває. До цього чомусь ми не говорили про жертви. Зокрема, в Бахмуті, Лимані та Северодонецькій обороні. Зараз у нас призупинився прорив у Запорізькій області, на який всі розраховували. Тобто все це хайп, яким хочуть прикрити недоробки, пов’язані з військовою операцією. А контрнаступ підготовлений? А чи є сили для нього? росіяни вчяться на своїх помилках під Києвом та Харковом «, — каже експерт.

Він зазначив, що в 2013—2020 роках Україна програла рф на інформаційному фронті.

«Зараз ми не програємо, однак у нас немає переваг над росіянами. Крім того, має бути інформаційна гігієна. Однак у нас немає визначення, що таке інформаційна тиша. Зокрема, треба розстрілювати за повідомлення про пересування системи Патріот чи логістику техніки. Що стосується колаборантів та зрадників, то не треба СБУ ховати їх обличчя. Ми повинні знати їх. Крім того, чому не говоримо про постачання поганої техніки. Зокрема, про bradley, половина з яких були зламані. Вони не дійшли до фронту. Думаєте про це не знають в рф? Звичайно знають. Виникає питання, навіщо цю інформацію ховати від українців та наших представників на перемовинах? Варто запам’ятати, що ми не прохачі. Нас роззброїли, тому згідно Будапештського меморандуму, нам зобов’язані надавати озброєння. Ми повинні це вимагати, але чомусь про це інформаційна тиша?», — каже експерт.

Він підкреслив, що треба дати громадськості воювати на інформаційному фронті.

«Не треба ставити на керуючі посади таких чиновників, у яких немає яєць. Адже їх у свій час прищемили пасатижами, які називаються відношення до корупційної системи. Однак, якщо не можуть говорить чиновники, то дайте таку можливість громадськості, яка має говорити про зламані bradley з нашими західними партнерами. У нас народна війна, адже з рф воюють звичайні люди. А Шмигаль та Кабмін ставлять перешкоди. Дуже складно провезти бронежилети, бо все монополізували. Тому треба дати громадськості воювати на інформаційному фронті та на фронті міжнародної дипломатії», — резюмує експерт.