Наш козацькій рід походить з тюркського світу — експерт

На українських землях відбувалося злиття тюркських та слов’янських народів.

Сергій Коваленко
Сергій Коваленко

Про це під час ефру на i-ua.tv заявив незалежний дослідник, автор багатьох наукових історичних праць та книжок Сергій Коваленко.

«Наш козацькій рід походить з тюркського світу. Отаман, осавул, кошовий це — тюркські слова. Тож як може бути таке, що козацтво російське, а термінологія тюркська? Тому у кожної людини з’являються сумніви. Те, що в нашому гімні співається — насправді є єднанням тюркського та русинського світів в українській цивілізації. Ми в історії України вивчаємо тільки її північну частину. Це не правильно. На півдні Україні було постійне підмішення тюркського населення під слов’янське. Під Переяславом і зараз є села Каратун. На Київщині є тюркські назви, наприклад Кагарлик. А на Лівобережжі у нас є Бахмут, Батурин, тобто відбувалося єднання двох світів. А звідки наш потяг до волі та свободи? Нам це прийшло від тюрків так само, як і козацтво. Адже на українських землях відбувалося злиття тюркських та слов’янських народів», — каже експерт.

За словами експерта, українцям треба знати історичну правду. Адже це наука, а не пропаганда.

Він наголосив, що тюрьки у русинському світі не були чимось новим. Тюрки навіть прийняли православ’я і протистояння між нашими світами не було.

«З москви нам намагаються нав’язати думку, що тюркський світ- це світ ісламу і це, щось чуже. Це абсолютно не так, бо це політика. Коли розпалася так звана золота орда, то центральна її частина стала союзницею Вільнюса, а Крим став союзником москви. Одна частина тюрків воювала на боці великого князівства, а друга частина тюрків — Крим, воювали на боці москви. Це була політика», — резюмує Сергій Коваленко.