Зараз відбувається масована атака російської пропаганди проти Ізраїлю, — Гольцман

Зараз Ізраїль показує, що він працює тільки з Україною. Усе зрозуміло: російська федерація — агресор, Україна повинна перемогти в цій війні.

Зараз відбувається масована атака російської пропаганди проти Ізраїлю, — Гольцман

Про це заявив голова комісії із закордонних справ Спілки журналістів Ізраїля Ростислав Гольцман у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Зараз побачимо, як змінилося за якісь пів року ставлення Ізраїлю до росії, чого я не сподівався побачити або не так швидко. Ми пам'ятаємо, що пів року тому був інший уряд, але той уряд казав, що не потрібно втручатися. І тут виходить уряд з тим самим паном Нетаньягу, якого вважають досі другом путіна. Усі казали, що все пропало, нічого не буде, прийшов друг путіна. І бачимо, перше, що робить „друг путіна“, — виступає у Франції й каже не весь світ „Ми з Україною“, передає боєприпаси, передає зброю все більше і більше. Це також було не так просто. Нас зараз трохи ревнують наші американські друзі, бо вони не вважали, що Ізраїль буде давати зброю так швидко і так багато», — зазначив він.

За його словами, росіяни також вважали Беньяміна Нетаньягу другом володимира путіна та чекали, що він буде все робити для росії.

«Вони нагадують, що є посеред Єрусалиму величезний шмат землі, яка була придбана росіянами ще в 1885 році, ще за царські часи. І потім були відносини між Ізраїлем і Радянським Союзом чи росією, тому всі розуміли, що це належить росії. Колись Хрущов навіть хотів поставити там Посольство Радянського Союзу, але це чомусь йому не вдалося. А зараз росіяни нагадують: „Поверніть нам цей клаптик землі“. Ізраїльтяни говорять, що їхній суд каже, що ця земля належить росіянам. Але Ізраїль — це держава, де все вирішує закон. Їхній Закон „Про столицю Ізраїлю Єрусалим“ каже про те, що в Єрусалимі можна будувати тільки те, що каже уряд. Але вони повинні побудувати це не пізніше, ніж за 5 років. За ці 5 років вони мають надати всі плани, яке це буде будуватися. А поки на цій землі буде безкоштовний паркінг для мешканців і гостей міста. Тобто росіянам розповіли, хто вони такі та чого вони тут варті. Цього ніхто не міг передбачити, тим більше від самого пана Нетаньягу», — пояснив голова комісії.

Гольцман підкреслив, що російська пропаганда зараз настільки підвищує ставки в Ізраїлі, що роблять навіть фейкові сайти різних ЗМІ.

«Наприклад, ізраїльський журнал „Ліберал“. Росіяни публікують якісь статті на івриті. Вони бачать, що є 80% підтримки України в ізраїльського суспільства, тому зараз виходять на івритомовну публіку. Вони ставлять саме тих людей, які завжди критикують Нетаньягу. Від їхніх імен пишуть, що Ізраїль потрапив в економічну кризу тільки тому, що він підтримує Україну. Зараз відбувається дуже сильна масована атака російської пропаганди проти Ізраїлю. Але Ізраїль продовжує своє, і я сподіваюся, що так буде й надалі», — підсумував він.