Заповнення інформаційної паузи, — політолог про новий привід рф продовжувати війну

Заява Наришкіна про новий привід продовжити війну в Україні пов’язана з інформаційною паузою в росії.

Сергій Наришкін
Сергій Наришкін

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Коли жоден з вищих російських чиновників не міг нічого взагалі сказати, а треба було заповнити паузу, її доручили заповнити Наришкіну. Як завжди, новою надуманою причиною війни є те, що разом з ЮНЕСКО українська влада очистила Києво-Печерську Лавру від православних святинь. Це виглядає комічно, тому що російське православ'я взагалі-то не зовсім православ'я. Тому коли така більш фетишистська релігія починає аналізувати традиційне православ'я, це виглядає комічно. Але причиною цього є все-таки заповнення паузи після того заколоту, коли по суті росія була паралізована, а населення чекало якихось сигналів. Оскільки сигнали випрацьовувалися довго та нудно, вирішили Наришкіним заткнути паузу», — пояснив він.

Експерт сказав, що слова Наришкіна сприймаються як предметна заява з боку росії після того, як прессекретар Кремля готував аудиторію до доленосного послання путіна, а виявилося, що «все це великий пшик».

«Усе решта — це якісь тарганячі перегони. Тобто навіть ця заява є елементом білого шуму. Взагалі всі ці вербальні маневри пов'язані з паралічем російської системи. Що цікаво, цей параліч викликаний не стільки самим заколотом Пригожина, а скільки підтвердженням багаторічних попереджень соціологів про те, що популярність путіна та його умовна сакральність — це надумані характеристики. Це підтвердилося тим, що на захист путіна ніхто не вийшов», — підкреслив Цибулько.

Політолог зазначив, що існує уявлення про те, що можна спланувати гру на багатьох шахівницях в умовах авторитарної держави, оскільки вона вважається більш керованою, ніж демократія, але демократія саморегульована.

«А спланувати гру на багатьох шахівницях у росії не вміють. Їх вистачає на двоходівку, триходівку, оскільки є синдром виконавця», — додав він.

Нагадаємо, голова служби зовнішньої розвідки росії Сергій Наришкін назвав новий привід продовження війни в Україні. Він заявив про нібито вивезення з Києво-Печерської Лаври християнських цінностей, включно з мощами святих із лаврських печер.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.