Олігархи, підіймаючи тарифи, висмоктують останні гроші з населення та бізнесу — експерт

В Україні агенти рф та олігархи продовжують викачувати кошти з населення та бізнесу та виводити їх за кордон.

В Україні агенти рф та олігархи продовжують викачувати кошти з населення та бізнесу
В Україні агенти рф та олігархи продовжують викачувати кошти з населення та бізнесу

Про це в коментарі заявив народний депутат України ІІІ скликання, координатор «Суспільної системи» Віктор Жердицький.

«Вся енергосистема сьогодні не знаходиться під державним управлінням. Енергетична система в більшості належить або олігархам, або росіянам в комплекті з олігархами. З початком великої війни та вторгнення, вони поховалися за офшорними компаніями. У них дві мети діяльності: перша — висмоктувати останні гроші, які є у нашого населення та бізнесових структур та виводити їх через офшори, а не вкладати ці кошти в ремонт електромереж. Друга — не просто послаблення нашої економіки, конкурентоздатності бізнесу й підприємств та обкрадання населення, а й приведення нашої енергетичної системи до межі критичного функціонування. Не бачив, щоб уряд, зокрема Шмигаль, як голова Кабміну, чи президент Зеленський, вчинили необхідні дії, від яких залежить наша енергетична безпека», — каже експерт.

В. Жердицький підкреслив, що вся критична інфраструктура, критичні галузі повинні були взяти з початку великого вторгнення рф під державне управління.

" Всі газодобувні, енергогенеруючі, газотранспортні підприємства повинні були взяти під управління державою. Наразі ж, як і раніше, партнери рф — Фіршаші, Суркіси, Пінчуки, Ахметови продовжуть викачувати кошти з населення та бізнесу та виводити їх за кордон. Тому будь -які трансформації, які б не робили ті чи інші учасники антидержавного енергетичного ринку, будуть спрямовані лише на погіршення ситуації. Єдина рятівна дія — введення держуправління в усі енергетичні системи: газ, електрика, паливно-мастильні. Це повинні були зробити ще 24 лютого 2022 року. Однак сила впливу олігархів та російської агентури виявилася сильніше за потреби нашої економіки та суспільства", — резюмує експерт.