ЗСУ звільнили 9 км² на сході та 28,4 км² на півдні за минулий тиждень

Українські захисники звільнили 9 км² на сході та 28,4 км² на півдні за минулий тиждень, загальна звільнена площа на півдні за місяць складає 158,4 км².

ЗСУ звільнили 9 км² на сході та 28,4 км² на півдні за минулий тиждень

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«На Сході тривають як наступальні, так і оборонні дії. Ми рухаємось на Бахмутському напрямку, а ворог і надалі веде наступ на — Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої», — йдеться в повідомленні.

За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 км2.

Кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилась вдвічі:

  • позаминулий тиждень 6457 обстрілів;
  • минулий тижлень 11753 обстріли.

«На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне; Новоданилівка, Роботине; Новосілка, Старомайорське, мали успіх», — зазначила Маляр.

За минулий тиждень збільшено звільнені територіі на 28,4 км2. Загалом звільнена площа на півдні складає 158,4 км².

Нагадаємо, 19 червня повідомлялося, що українські військові звільнили П’ятихатки Запорізької області та просунулися на 7 км на Таврійському напрямку.