Політолог прокоментував гарантії безпеки для України від «Великої сімки»

«Велика сімка» це розмита структура, яка не має механізму реалізації своїх постанов. Тому Україна має самостійно себе захищати.

Політолог прокоментував гарантії безпеки для України від "Великої сімки"
Політолог прокоментував гарантії безпеки для України від "Великої сімки"

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

«Захід показав, що гарантії — це лише вторинний інструмент української безпеки. Головним гарантам української національної безпеки є народ, президент та армія. Це найкраща гарантія нашої безпеки. Це повинні зрозуміти не тільки на Заході, але й в Україні. Не можна розраховувати на те, що ми переможемо тільки завдяки НАТО або гарантіям. Тим паче, що інституції міжнародних гарантій після будапештських та мінських угод й нападу рф на Україну, перестали працювати, так само, як і механізм захисту ООН. Тому можна говорити про гарантії, але „Велика сімка“ не може надати додаткові гарантії, так само, як Китай і рф», — каже експерт.

Він наголосив, що «Велика сімка» це розмита структура, яка не має механізму реалізації своїх постанов.

«Всі гарантії міжнародних інституцій перешли у розмовний жанр, тому нічого конкретного не буде. Так було перед Другою світовою війною, коли Ліга націй також намагалася гарантувати безпеку. Зараз немає міжнародних структур, які могли б виконувати функцію гарантій. Тому треба дивитися на ці речі, а не ображатися», — каже політолог.

Він підкреслив, що Україна самостійно має нарощувати темпи виробництва снарядів та розвивати свою армію, щоб захищати свої кордони.

«При цьому не треба ховати наше незадоволення міжнародним світопорядком і що рф від цього виграє», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що країни G7 заявили про намір надати Україні швидку та сталу допомогу у сфері безпеки, сучасну військову техніку на суші, морі та в повітрі, а також економічну допомогу