Цинізм зашкалює: експерт про виділення мільйонів на комедійні серіали під час війни

Поки українці збирають гроші на дрони, Міністерство культури замовило знімання комедійних серіалів за 14 млн гривень. Це виглядає досить недоречно ти цинічно.

Міністерство культури замовило знімання комедійних серіалів за 14 млн гривень
Міністерство культури замовило знімання комедійних серіалів за 14 млн гривень

Про це i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Цинізм зашкалює. Це виглядає досить недоречно. Згадайте ще суму у 574 млн грн на добудову музею Голодомору. Міністр культури Ткаченко вирішив добудовувати пам’ятники. Однак нащадкам українців, яким вдалося вижити під час голодомору, потрібно нове озброєння. Нагадаю, що міністр Федоров обіцяв нам армію дронів. Однак цього досі немає. При цьому в рф вже налагодили виробництво дронів у три зміни. В Україні ж продовжують витрачати гроші на будівництво доріг, парків, та укладання бруківки в центрі міста. Також кошти замість фронту йдуть на відновлення стадіонів. Хоча їх можна було б направити на обладнання бомбосховищ», — каже експерт.

Експерт зазначив, що з центрального бюджету під час війни витрачаються великі суми недоцільно — на знімання серіалів та комедій.

«Це не просто недолугість та службова недбалість. Це пряме намагання чиновників вкрасти бюджетні кошти під приводом зйомок фільмів, будівництва і так далі. Адже на цьому легко красти. Тому правоохоронці давно мають зайнятися такими чиновниками», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Міністерство культури вже придумало як весело зустріти Новий рік, і замовило знімання комедійних серіалів за 14 млн гривень.

Відповідно до інформації оприлюдненій у системі публічних закупівель «Прозорро» дві угоди на створення серіалів укладені 12 липня ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (телеканали «Дом» і «UATV російською» Міністерства культури та інформаційної політики, повідомляють Наші гроші.