В Києві мости знаходяться в жахливому, передаварійному стані — експерт

В Києві мости знаходяться в жахливому стані та давно потребують капітального ремонту.

Олексій Кущ
Олексій Кущ

Про це під час ефіру заявив економіст, експерт Аналітичного центру «Об'єднана Україна» Олексій Кущ.

За часів незалежності в Києві побудовано лише один Дарницький міст. Всі інші побудовані за часів радянского союзу. Їх вік налічує десятки років. А міст Патону взагалі було побудовано після Другої світової війни. Однак всі мости в столиці потребують капітальних ремонтів. Адже вони дійсно знаходяться в жахливому, передаварійному стані", — каже експерт.

За його словами, столична влада нічого не роблячи втратила роки. Тому вирішувати питання з мостами під час війни буде набагато складніше.

«Зараз під питанням залучення великої кількості робітників. Також існують певні ризики воєнного часу. Тому питання з мостами треба було вирішувати до війни», — каже О. Кущ.

При цьому він нагадав, що Подільський міст є довгобудом та будується близько 20 років.

«Він абсолютно безглуздий з точки зору його проєктування. Він на правову березі впирається у Нижній та Верхній вал. Тобто в досі напружену з точки зору вулицю, яка не має перспектив для розширення. Тому після запуску мосту він не буде розвантажувати трафік в місті. Тобто він безглуздий з точки зору автомобільного сполучення. Зважаючи на те, що щорічний бюджет Києва налічує кілька мільярдів доларів, в нас мало б бути побудовано декілька таких мостів. Також мала бути побудована кільцева дорога. Чому в Києві за каденції нинішнього мера не побудовано жодної станції метро, теж питання, яке залишається поки без відповіді», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що експерти з Мінвідновлення зафіксували суттєві пошкодження мосту імені Є. Патона та мосту Метро у Києві. Як повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України в Facebook, днями розпочалася робота на об’єктах Комісії з перевірки стану мостових споруд.