Швеція та Франція підписали угоди з Україною щодо оборонних закупівель

Глава Пентагону підбив підсумки засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Швеція та Франція підписали угоди з Україною
Швеція та Франція підписали угоди з Україною

Ллойд Остін заявив, що партнери України будуть робити все можливе, щоб підтримати її суверенне право на вільне життя сьогодні й в майбутньому.

Під час зустрічі союзники обговорили поточні потреби України, в тому числі нагальну потребу в боєприпасах.

Також на зустрічі обговорили плани нарощування виробництва як на національному, так і на багатонаціональному рівні.

Він додав, що учасники заслухали інформацію від співкерівників коаліції з навчання на винищувачах F-16 — Данії й Нідерландів.

Вони продовжують працювати над узгодженим планом підготовки та допомагають українським пілотам, які прагнуть навчитися літати на літаках 4-го покоління.

«Швеція та Франція підписали двосторонні угоди з Україною щодо оборонних закупівель і не лише, що допоможе Україні отримати ще більш сучасні системи та сприятиме поглибленню співпраці в майбутньому», — додав Ллойд Остін.

За його словами, ці обидві угоди демонструють довгострокову спрямованість на розбудову сил України.

«Путін думав, що зможе захопити Київ за кілька днів і нав’язати українському народу новий уряд російських маріонеток. Але Україна вирішила дати відсіч. ЗСУ мужньо і вміло захистили свою країну. По-друге, Кремль зробив ставку на те, що світ просто змириться з його жорстоким нападом на Україну», — розповів глава Пентагону про прорахунки росії.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова 14-тіа зустріч у форматі «Рамштайн» продемонструвала незмінну підтримку України зі сторони партнерів.

«Рамштайн-14 продемонстрував незмінну підтримку України з боку наших партнерів. Пріоритет: Постачання зброї та спорядження, терміново необхідного для звільнення території України. Спрямованість: Засоби протиповітряної оборони, боєприпаси та бронетехніка. Нові ініціативи!», — йдеться у дописі Олексія Резнікова.