Велика Британія передала Україні понад 200 000 снарядів

Британія в рамках військової допомоги надала Україні більше 200 000 артилерійських снарядів, що в 15 разів більше, ніж планувала рік тому.

Велика Британія передала Україні понад 200 000 снарядів
Велика Британія передала Україні понад 200 000 снарядів

Про це розповів голова оборонного відомства Сполученого Королівства Бен Воллес.

Міністр заявив, що Велика Британія «пожертвувала значну кількість військової техніки, боєприпасів і нелетальної допомоги», оскільки українські воїни захищають свою територію і прагнуть вигнати російських окупантів, пише Independent.

За його словами, кількість відправлених до України «критично» важливих артилерійських снарядів стала на 184 тисячі більшою, ніж планувалося у 2022 році.

Він зазначив, що минулого року Британія спершу планувала відправити 16 тисяч снарядів.

«Наприклад, ми поставили більш ніж в 15 разів більше артилерійських боєприпасів, ніж планувалося спочатку (більше 200 000, хоча рік тому йшлося про 16 000 снарядів)», — сказав Воллес.

Він зазначив, що 4000 боєприпасів відправили для озброєння 14 танків Challenger 2, які Британія передала Україні цього року для протистояння російському вторгненню.

Також Воллес сказав, що Лондон витратив 2,3 мільярда фунтів стерлінгів на військову допомогу Україні в період з квітня 2022 року по березень 2023 року.

Крім того, ЗСУ передали щонайменше п’ять мільйонів одиниць протипіхотного озброєння, включно з мінометами та гранатами.

Озброєння і техніку Велика Британія відправляла із власних запасів, купувала у вітчизняної промисловості та закордоном. Також були й закупівлі надлишкового обладнання у іноземних урядів