Звільнення Пристайка відбулося обґрунтовано — політолог

Звільнення посла України у Великобританії Вадима Пристайка відбулося обґрунтовано.

Вадим Пристайко
Вадим Пристайко

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Пристайко є частиною вертикалі нашого зовнішнього політичного крила, за яке відповідає президент України. Відповідно, на слова, які були сказані Пристайком, як на мене, необережно, Київ не міг не відреагувати. Тут питання до субординації по дипломатичній лінії. Пристайко професійний дипломат, тому не хотілося щоб він зник з горизонту. Однак його звільнення відбулося обґрунтовано. Є свідчення про те, що Пристайко дружить з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом. Тому це була заява, не як посла, як друга Воллеса. Однак це конспірологія. Пристайко не міг собі дозволити відповідних слів до президента своєї держави», — каже експерт.

За його словами, на сьогодні є найбільшою загадкою, чи буде далі Пристайко працювати послом.

«Можливо його призначать послом на менш важливий напрямок. У нас в багатьох країнах сьогодні немає послів. До речі, Пристайку могли виписати догану, але не зробили цього. Для нього це було б гірше, ніж звільнення. Усунення його з посади без пояснень дасть змогу призначити на посаду уповноваженого посла в іншій державі. Питання, щоб він сам цього хотів», — каже експерт.

На його думку, Прийстайко може перейти, наприклад, до опозиційних політичних сил.

Посла України у Великобританії Вадима Пристайка звільнили без пояснення причини. Це сталося після суперечки довкола вимог до українського президента Володимира Зеленського бути більш вдячним за західну військову допомогу.

Нагадаємо, що ристайка звільнили без пояснення причини. Це сталося після суперечки довкола вимог до українського президента Володимира Зеленського бути більш вдячним за західну військову допомогу.