Ексголові Верховного суду Князєву повернуть майже $ 130 тисяч: адвокат розповів, що відбувається

Правоохоронці намагаються закрити справу Ексголови Верховного суду Всеволоду Князєва.

Всеволод Князєв
Всеволод Князєв

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Князєву повертають частину коштів, бо він зміг довести, що отримав їх законним шляхом. Зокрема, вказав їх в декларації. Щодо реакції на справу Князєва наших іноземних партнерів, то ймовірно, що наші антикорупційні органи, на мій погляд, нічого не роблять без узгодження із західними партнерами», — каже адвокат.

Він підкреслив, що дуже дивує ситуація, коли В. Князєву за два місяці не висувають підозру, стосовно інших коштів, які були знайдені у нього в квартирі та не задекларовані.

«Також дуже дивно, чому досі не висунили підозри іншим суддям Верховного суду, у яких також були знайдені задекларовані кошти, які були передані Князєву, в якості хабаря. Це в черговий раз підтверджує, що наші антикорупційні органи — це пародія. Їх робота залежить не від українських очільників держави, а від іноземних партнерів. Тобто антикорупційні органи виконують завдання, які їм ставлять іноземні громадяни. Вони їх виконують навіть з порушенням українського законодавства. А що стосується Князєва, то передбачаю, що його дуже скоро взагалі відпустять. Він продовжить далі працювати та отримувати свої шалені заробітні плати, ходити в суд та приймати рішення іменем України і нічого не соромитися. Саме так на жаль, після реформи працює судова система. Тобто правоохоронці намагаються закрити справу Князєва», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що колишньому голові Верховного Суду Всеволоду Князєву, якого підозрюють у хабарництві, повернуть гроші, знайдені в його квартирі під час обшуку, а саме майже 130 тис. доларів та 10 тис. євро. Про це свідчать матеріали справи з Єдиного реєстру судових рішень.