Законопроєкт № 7588: слуги народу хочуть розпродати залишки активів України

Багато українців зараз на фронті. Тому нардепи в такий час намагаються розпродати залишки України.

Законопроєкт №7588: слуги народу хочуть розпродати залишки активів України
Законопроєкт №7588: слуги народу хочуть розпродати залишки активів України

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Законопроєкт 7588 — це продовження політики „слуг“, але не українського народу. Це робиться для того, щоб розпродати залишки активів України. Це хочуть зробити тишком- нишком, коли люди переймаються питаннями захисту від агресії. Багато українців зараз на фронті. Тому нардепи в такий час намагаються розпродати залишки України. Зокрема, це стосується землі, залишків стратегічних підприємств та інфраструктури. Зокрема, портів. Хоча в більшості європейських країн порти — це стратегічні об’єкти, які є у держвласності. В тій же Німеччині чи Франції. То чому ж ми не беремо приклад з найбільш європейських та успішних країн, а йдемо шляхом африканських та латиноамериканських країн у своїх реформах», — каже експерт.

На його думку, у скандальному Законопроєкті № 7588 щодо управління землями держпідприємств, приховано намагання «прихватизувати», продати та розпродати залишки державної землі, які знаходяться в управлінні державних та комунальних підприємств.

" Це аграрні академії науки та землі державних резервів, які під час війни хочуть виставити на розпродаж цей стратегічний резерв. Зараз в світі на перший план виходить питання продовольчої безпеки. Тобто питання нацбезпеки просто хочуть продати. Можливо це ще збігається з вирощуванням канабісу в Україні. Прийняли законопроєкт у першому читанні, який дозволяє юридичним особам, без будь- яких юридичних обмежень на будь-якій сільськогосподарській землі в Україні вирощувати наркотичні рослини без державного контролю та регулювання", — каже А. Павловський.

На його думку, таким чином, Україну хочуть перетворити у світову наркоплантацію.

«В країну зайдуть міжнародні корпорації і будуть вирощувати канабіс», — каже А. Павловський.

Також він не виключає, що Слуги народу хочуть привласнити собі землю. Зокрема, землі держпідприємства та держрезерву.

" Зверніть увагу, що «слуги», які переймаються агро питаннями за останній час стали практично найбільшими землевласниками. Той же Сольський має тисячі га землі. Це стосується інших «слуг» членів агро комітету. Тому є підозра, що можливо вони все це роблять для себе для того, щоб прикупити цю землю, а потім на ній вирощувати наркоту. Адже вирощування марихуани в 5 разів рентабельніше, ніж вирощування овочів, фруктів чи зерна", — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила законопроект № 7588 щодо управління землями державних підприємств.