Аналітики ISW вказали на вразливість Кремля, спричинені невдачами в Україні

Кремль став більш уразливим на тлі суперечок між впливовими медіаперсонами та «воєнкорами» через повідомлення про невдачі в окупованому Криму та на війні, і намагається стримати паніку.

Аналітики ISW вказали на вразливість Кремля, спричинені невдачами в Україні

Про це йдеться у свіжому огляді Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики зазначили, що суперечки між відомими персонами в російському медіапросторі підкреслюють чутливість Кремля до обговорення невдач на анексованому півострові та загалом в Україні. Також це ще більше оголило лінії розколу всередині спільноти «воєнкорів».

У звіті наводиться приклад, що одна з останніх суперечок серед «воєнкорів» сталася після того, як були розміщені в інтернеті зображення наслідків нещодавніх українських ударів під Севастополем і на Чонгарському мосту.

Експерти вважають, що така суперечка говорить про те, що удари Києва є виразно дражливою точкою в провійськовому російському інформаційному просторі.

При цьому аналітики ISW зазначили, що після удару ЗСУ по Чонгарському мосту 29 липня переважна більшість російських «воєнкорів» ніяк не коментувала це.

«Вище російське військове командування могло давати вказівки „воєнкорам“ мовчати про невдачі, в яких можна прямо звинуватити російське військове командування», — підкреслили аналітики.

Крім цього, в Інституті звернули увагу на те, що міноборони рф офіційно видало зброю і транспортні засоби цивільним особам Бєлгородської і Курської областей. «Виділення додаткових військових ресурсів у Бєлгородську та Курську області свідчить про те, що Кремль стає все більш занепокоєним ударами на російському кордоні з Україною», — йдеться у звіті.

Нагадаємо, на території тимчасово окупованого Криму зростає протистояння між окупаційним контингентом та проукраїнськи налаштованим цивільним населенням.