П’ятьом посадовцям ДСНС повідомили про підозри у справі про загибель керівництва МВС

П’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили про підозри у справі про загибель керівництва МВС в авіакатастрофі у Броварах у січні.

Залишки лопастей гелікоптера внаслідок його падіння поблизу дитсадка в Броварах, 18 січня
Залишки лопастей гелікоптера внаслідок його падіння поблизу дитсадка в Броварах, 18 січня

Про це повідомили Офіс Генпрокурора та ДБР.

Про підозру повідомили:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України,
  • в.о. командира частини;
  • заступнику командира з льотної підготовки;
  • командиру авіаційної ескадрильї;
  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

На 18 січня 2023 року був запланований візит керівництва МВС України до Харківської та Дніпропетровської областей.

За даними слідства, попри внутрішні інструкції та вимоги законодавства, посадовці ДСНС взяли для перевезення делегації гелікоптер, який був на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області. Це повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Окрім того, під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту запланованого руху, зокрема, про вкрай несприятливі погодні умови над містом Бровари. Сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів. Проте, жоден з відповідальних за безпеку польотів не скасував і не переніс виліт.

Реконструкція трагічного маневру гелікоптера, ДБР
Реконструкція трагічного маневру гелікоптера, ДБР

Слідство встановило, що через складні погодні умови гелікоптер змушений був виконувати політ на гранично низькій висоті — навіть меншій, ніж висота будівель на маршруті руху. Командир екіпажу побачив перешкоду — багатоповерховий будинок — та почав здійснювати маневр обльоту, але різко піднявся, втратив орієнтування в просторі та під час завершення маневру допустив зіткнення із землею. Як зазначає ДБР — через відсутність необхідних навичок.