Європейці намагаються грати в самостійну політику, відірвану від англосаксонців, — політичний оглядач

Існують англосаксонські та європейські еліти. Кожні відстоюють свої інтереси. Європейці намагаються грати в самостійну політику, відірвану від англосаксонців, вважаючи, що вони можуть бути силою між Азією та англосаксонським світом.

Європейці намагаються грати в самостійну політику, відірвану від англосаксонців, — політичний оглядач

Про це розповів політичний оглядач та аналітик Олександр Палій у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Ми отримали напередодні війни чітке загравання Німеччини як лідера Європейського Союзу з росією і Китаєм. Є версія, що вибудовувалася вісь Берлін-Москва-Пекін. І якби вона була вибудована, то невідомо, куди б це завело, враховуючи попередній досвід фашистської Німеччини та те, що зараз відбувається в Китаї, коли встановлений так званий соціальний рейтинг для людей, відбувається спроба тотального контролю за людиною. І додайте сюди росію», — зазначив він.

Водночас, за його словами, англосаксонські еліти мають свої цілі та інтереси, але зараз вони збігаються, нехай не повністю, з українськими інтересами.

«Це нам на руку. Тут питання в тому, щоб Європа все ж таки визначилася, з ким вона, куди вона хоче йти. Вона, так би мовити, визначається, але це питання не одного дня. А саме під час війни такі речі пришвидшуються», — підкреслив експерт.

Палій додав, що частина західного капіталу, особового транснаціональних корпорацій, хоче торгувати з росією та Китаєм без обмежень.

«Бізнес не хоче виходити з росії, хоче далі торгувати. Однак саме під час війни не можна торгувати з росією та одночасно донатити на ЗСУ. Ти маєш визначитися, з ким ти, за які ти цінності», — підсумував політичний оглядач.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.