Бізнес міг це зробити вже давно та не піарити цю тему, — експерт про антирейтинг правоохоронців та суддів

Наприкінці травня в Україні анонсували створення антирейтингу правоохоронців та суддів, які використовують повноваження з незаконною метою. Наразі підприємці створюють платформу задля протистояння тиску силовиків на бізнес.

Бізнес міг це зробити вже давно та не піарити цю тему, — експерт про антирейтинг правоохоронців та суддів

Будь-який рейтинг щодо посадових осіб у законодавчій, виконавчій владі або у сфері правосуддя безперечно має бути. Про це заявив фахівець з ринку праці та трудових відносин Сергій Кондрюк у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Влада має розуміти, що вона існує не як окрема якась наделіта, що будь-яка верства населення має право на щоденне висловлювання та оцінку їхньої діяльності, а не лише на виборах. Поряд з цим, а що нашому бізнесу насправді заважає? У Верховній Раді переважна більшість — це бізнесмени або представники бізнесменів, вони приймають закони. Увесь Кабінет міністрів тою чи іншою мірою представляє бізнес. То хто від кого має захищати? Уже навіть є омбудсмен бізнесу, який опікується проблемами бізнесу», — підкреслив він.

На його думку, головне — треба розуміти, про який бізнес йдеться.

«Усе це потрібно бізнесу Ахметова чи бізнесу-кав'ярні? Якщо взяти численну інформацію, що нашим олігархам списувались багатомільярдні борги перед державою, які ми, власне, за рахунок своїх податків платили, то хіба це тиск? Напевно, ні. А коли працівникам не платять заробітну плату місяцями, а ті вимушені виходити на вулицю навіть під час війни, то напевно тут мав би проявитися тиск правоохоронних органів і вони мали б розібратися з цим», — зазначив експерт.

Все-таки, вважає Кондрюк, в Україні треба запроваджувати максимальну кількість рейтингів.

«Бізнес міг це зробити вже давно та не піарити цю тему. А для влади це хороший сигнал, що такі рейтинги, платформи мають бути створені щодо Верховної Ради, щодо Кабінету міністрів, персонально щодо кожного політика, щоб будь-який громадянин міг зайти в „Дію“ чи на якусь іншу платформу та проголосувати. Це буде справедливо як для бізнесу, так і для решти населення», — підсумував фахівець.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.