Інформація про зустріч путіна та Зеленського схожа на вкид рф — політолог

Президент ОАЕ Мухаммед бен Зейд Аль Нахайян висловив бажання організувати зустріч президентів України та рф для переговорів про встановлення миру. Однак це схоже на вкид російської пропаганди.

Інформація про зустріч путіна та Зеленського схожа на вкид рф
Інформація про зустріч путіна та Зеленського схожа на вкид рф

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Ця інформація пішла з ОАЕ, яка є прихистком для російського бізнесу та капіталу. Тому ОАЕ показує себе, як сторона, яка може зіграти позитивну роль у досягненні миру. Знову ж таки ми маємо усвідомлювати, що єдина держава, яка сьогодні не хоче миру, це російська федерація. Ми вже бачили коментарі офіційних осіб з боку кремлівського режиму, наприклад, експрезидента Медведєва, який виконує роль зливного бочка та спікерки МЗС Захарової. Вони розкритикували зустріч у Садовській Аравії, заявивши, що жодних перемовин бути не може», — каже політолог.

Він нагадав, що різні країни хотіли посадити в. путіна та в. Зеленського за стіл перемовин. Однак саме рф своєю позицією та конкретними діями це робити станом на сьогодні неможливим.

«Україна припрацьовує імплементацію нашого мирного плану з 10 пунктів. А рф, якщо і буде приєднана у рамках цього процесу, то вже фінальній стадії. Головна умова для цього — виведення військ рф з території України та відновлення нашої територіальної цілісності. Тому зустріч Зеленського та путіна, як про це пишуть ЗМІ, це вкид з боку російської пропаганди для того, щоб збити всю позитивну роботу, яка зараз відбувається в дипломатичному треку в координації з офіційним Києвом. Крім того, українська влада говорила, що готова спілкувати з рф, але не особисто з путіним. Звичайно, якщо в рф зміниться влада, то такі перемовини відбудуться. Поки що росія на різних напрямках, наприклад, у зерновому коридорі, показує повний деструктив, тому говорити про ймовірність зустрічі Зеленського та путіна передчасно та шкідливо. Адже рф має діємо показати, що хоче миру. Нарізі в москві лише демонструють, що йде шлях до ескалації», — резюмує І. Чаленко.