Резнікова треба негайно притягнути до кримінальної відповідальності — правозахисник

Міністр оборони Олексій Резніков має негайно піти у відставку, адже у Міноборони продовжуються корупційні скандали. На цей раз з Міноборони втричі дорожче закупило одяг для ЗСУ.

Резнікова треба негайно притягнути до кримінальної відповідальності
Резнікова треба негайно притягнути до кримінальної відповідальності

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Наразі немає закону про Міноборони. Воно діє згідно з постановою Верховної Ради УСРР. Крім того, Міністра оборони Олексія Резнікова треба негайно притягнути до відповідальності. Він як юрист знає, що не можна обіймати посаду, якої немає. Тому в нього немає зобов’язань. В свою чергу, парламент відділяє кошти на міністерство, якого немає за законом. Це правовий нонсенс. Тому з ситуацією навколо Міноборони треба розібратися. Рада має прийняти відповідний закон, а українці мають взяти це під свій контроль», — каже Дмитро Павліченко.

Правозахисник підкреслив, що такі дії керівництва Міноборони несуть шкоду обороноздатності країни.

" Західні партнери бачать, що у нас корупція, тому не хочуть нам давати зброю та інші необхідні речі для перемоги. Якщо ми не зминемо ситуацію, то не зможемо перемогти у війні", — резюмує Дмитро Павліченко.

Нагадаємо, що з документів випливає, що 4900 курток (і штанів), які в одному документі вказуються загальною вартістю 142 тисячі доларів, згодом зазначаються з ціною 421 тисяча доларів. Ціна за «камуфляжні» куртки з 29 доларів за штуку зросла до 86 доларів за «зимові «куртки.