Чи дійсно «Вагнер» йде з Білорусі та готується новий похід на москву — відповідь експерта

Повтору походу на москву не буде, проте вагнерівці будуть використовуватися, як найманці для зведення рахунків між різними групами.

Чи дійсно Вагнер" йде з Білорусі?
Чи дійсно Вагнер" йде з Білорусі?

Про це в коментарі i-ua.tv/ заявив політолог Ігор Рейтович.

«Вагнерівці виїхали з рф, а для того, щоб повернутися, їм потрібно буде пройти кордон. Крім того, на сьогодні „Вагнер“ єдина структура, яка є автономною від збройних сил рф. Це сталося після заколоту. Тобто ЧВК Вагнер максимально деконцентрований. Тому їм треба зібратися разом та зібрати всю техніку, щоб вони могли діяти, як окреме угрупування у складі збройних сил рф. Однак для цього потрібен певний час. А історія з Білоруссю свідчить, що вона почала працювати, як перевалковий хаб, а потім їдуть до африканських країн, або повертаються до рф. Тому тут історія не тільки про фінансування. У Пригожина є гроші для того, щоб фінансувати кістяк вагнерівців, які є професійними найманцями. Йому саме такі й потрібні. Однак вони будуть діяти не в рф, а в африканських країнах, де у Вагнера є свої інтереси. Однак це не означає, що у віддаленій перспективі Пригожин не захоче повернутися до внутрішньої політики рф», — каже І. Рейтович.

На його думку, це може статися, коли в росії почнеться боротьба за владу та її переділ, після того, як від неї відійде президент рф в. путін.

«На жаль, це не є перспективою найближчих місяців і Пригожин це розуміє та зосереджується на питаннях, які є для нього більше виграшними з фінансової точки зору. А повторення походу на москву буде вже в зовсім іншому форматі. Це може бути в контексті боротьби різних груп впливу за те, щоб отримати цю владу після путіна. Вагнер зможе виступати на боці якоїсь групи. Однак це не буде вже так демонстративно — „дорогами“, бо це вже трохи інша історія. Це точкові дії, а не просто рух до москви по шосе. Повторення вже буде, то до цього підготуються. Тому вагнерівці будуть використовуватися, як найманці для зведення рахунків між різними групами», — резюмує І. Рейтович.

нагадаємо, що в ISW повідомили проте що найманці ПВК «Вагнер» повертаються до Росії через відсутність фінансування.