Експерт розповів, чи стане Пригожин президентом рф та як це вплине на війну

Очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, який наразі нібито перебуває у Білорусі, може розглядатися, як альтернатива президентства в. путіна.

Євген Пригожин може стати президентом рф після путіна
Євген Пригожин може стати президентом рф після путіна

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

" Пригожин дійсно може розглядатися, як альтернатива путіну. Однак все залежатиме від рівня підтримки нинішнього російського президента суспільством рф. Зрозуміло, що в умовах затяжної повношатабної війни з Україною єдність навколо володимира путіна намагається підтримуватися кремлем, але поступово зазнає втрат. В таких умовах доводиться думати про постпутінську епоху. Тобто це провадження операції «Наступник». Це зміна єльцинської епохи на путіна, або зробити вигляд приходу до влади опозиції. Пригожин позиціонує себе, як опозиція до того, що відбувається в рф. Він зосереджує свою критику проти Міноборони. Зокрема, проти воєначальників, з натяками на загальну корумпованість та несправедливість", — каже І. Чаленко.

Він зазначив, що не треба думати, що Є. Пригожин — єдина кандидатура для майбутнього президента рф.

«Можуть розглядатися інші. Наприклад, Патрушев молодший. Він зараз очолює аграрне міністерство в російському уряді. До речі, вважається, що у поході Пригожина на москву, переможцем якраз виявився Патрушев старший та його син. Вони таким чином закріпили свої позиції. Також в ролі майбутнього президента рф можна розглядати Мішустіна, який намагається продемонструвати, що в нього дружні відносити з офіційним Пекіном. Також очолити рф є в планах Дмитра Медведева. Повертаючись до Пригожина, зазначу, що його кандидатура може розглядатися лише виключно за згодою всіх політичних еліт рф. Вони зараз намагаються грати кожна в свій бік. Створюються приватні армії довкола губернаторів та організацій, таких як „Газпром“. Тобто може початися внутрішній конфлікт. Все це використовується оточенням президента рф, щоб показати — без путіна почнеться злам та смута в державі. В цьому і є найбільша помилка, бо путін своєю політикою веде рф в небуття», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що очільник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, який наразі нібито перебуває у Білорусі, має все, аби змусити провести президентські вибори в Росії та замінити диктатора володимира путіна.