Ексзатупник Генпрокурора прокоментував заяву МЗС про перемовини між рф та Україною

В кремлі бачать безперспективність так званої СВО, тому готують ґрунт для перемовин.

Микола Голомша
Микола Голомша

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014-му році, а нині заступник командира одного з добровольчих батальйонів Микола Голомша.

«москва за час правління путіна змогла корумпувати дуже велику кількість країн та посадовців для своїх лобістських потреб. Тобто в кремлі бачать безперспективність так званої СВО, а фактично війни з Україною, яка „захлебнулася“. Тому вони готують ґрунт для перемовин», — каже експерт.

На його думку, перемовини у Туреччині 2022 року проводилися при специфічних обставинах, коли була паніка в країні.

«Пригадуємо риторику нардепа Арахамії про те, що це складне питання, тому треба повернутися до періоду 22 лютого 2022 року. Після того, як головнокомандувач Залужний зробив заяву про кордони 1991 року та це підтвердив президент, риторика змінилася. Тому зараз влада України з президентом поставили чіткі умови для припинення війни — повне виведення військ рф, включно з Кримом і повернення до кордонів 1991 року. Ворог повинен відчувати тільки втрати та поразки. Коли ми знаходимо слабке місце в їх обороні — рашисти перекидають туди резерви з інших напрямків. Тому в рф не все так, як вони нам говорять. Хоча ворога треба оцінювати без байок та казок», — каже М. Голомша.

Він підкреслив, що в. путіну вигідно продовжувати війну, щоб уникнути покарання. Саме тому він каже росіянам, що вони мають їхати в Україну — захищати батьківщину.

«Однак вони не мають нації. Бо рф — штучно створена країна. Нагадаю, що на перемовинах в рамках Рамштайну, НАТО, ЄС та на рівні Генасамблеї ООН, йде мова про дотримання міжнародного законодавства та непорушність кордонів. Однак ООН треба перестати маніпулювати правом, принципами, перестати давати приклад, як це роблять очільники ООН, говорячи про перемовини. Замість того, вони мають визнати, що рф скоїла міжнародний злочин, вторгнувшись в іншу країну. росія за рішенням Міжнародного суду з прав людини має вивести свої війська з території України. ЗСУ воюють за непорушність кордонів, тому не можна кидати солдатам в окопи дезінформацію, щодо перемовин з рф», — резюмує М. Голомша.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. розповів про те, що майбутній політичний сезон може виявитися непростим для України в плані дипломатії. Багато країн, ймовірно, будуть закликати Київ до перемовин із москвою.