В європейських країнах спочатку все модернізується, а потім піднімають тарифи, — Попенко

Київська влада хоче підвищити проїзд у громадському транспорті столиці. Вартість проїзду збільшиться до 30 гривень від 8.

У Києві збираються підняти вартість проїзду в транспорті до 30 гривень
У Києві збираються підняти вартість проїзду в транспорті до 30 гривень

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко прокоментував підняття тарифів для телеканалу I-UA.tv.

«По-перше, таке питання про підняття тарифів, хоч комунальних, хоч транспортних, взагалі не може ставитися під час війни. Піднімати їх неправильно та навіть аморально під час війни. По-друге, вартість 30 грн — це нонсенс. Як може коштувати проїзд 30 грн у такому старому транспорті? Де сучасна транспортна система? Де розв'язки? Де зелені хвилі? Де нормальна організація транспортної роботи?», — підкреслив він.

За його словами, у багатьох європейських країнах проїзд у громадському транспорті безкоштовний, оскільки компенсується коштами з місцевого бюджету. Також у багатьох країнах є єдиний квиток на день, тиждень чи місяць.

«Спочатку потрібно навести порядок у місті, модернізувати транспорт, зробити цю послугу сучасною, щоб люди з інвалідністю, також мали можливість користуватися громадським транспортом, а потім уже будуть усі інші розмови про підняття тарифів. Кошти з реклами (а це від 500 мільйонів гривень щорічно) повинні йти на модернізацію, на компенсацію різниці тарифів. Можливо, і потрібно буде колись підняти, але після того, як місто буде повністю модернізовано», — пояснив голова Спілки.

У Києві хочуть замінити маршрутки на тролейбуси з автономним ходом, але це можна зробити лише за умови збільшення вартості проїзду для громадян, повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

«Подивіться на всі комунальні послуги — на всі підняли тарифи. А послуги змінилися? Якби захотіли, усе б знайшли, зробили б сучасні лінії та купили б тролейбуси з автономним ходом. З таким бюджетом, як у Києві, можна зробити все. Різниця в підходах. У європейських країнах спочатку все модернізується, а потім піднімають тарифи, бо дійсно за це все потрібно розраховуватися, але точно не з кишені споживача», — зазначив Попенко.

Після хвилі осуду суспільства Руслан Кандибор запевнив, що підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті Києва до завершення воєнного стану не буде.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.