Чому у України виникли дипломатичні складнощі з Ізраїлем та Польщею — відповідь експерта

Загальне світове захоплення Україною в перші місяці та рік війни зараз множиться на певну втому.

Чому у України виникли дипломатичні складнощі з Ізраїлем та Польщею
Чому у України виникли дипломатичні складнощі з Ізраїлем та Польщею

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«В Ізраїлі після повернення до влади Нетаньяху є своя специфіка у стосунках між країнами. Своєю чергою Україна ініціювала призупинення безвізового режиму. Паралельно з тим, ми бачимо, що ситуація з українцями, які зараз в Ізраїлі, є вкрай складною. Це відбувається через сильне кремлівське лобі. Тому ми бачимо полярні позиції офіційного Єрусалиму. В самому ж Ізраїлі ситуація є нестабільною та неоднозначною з точки зору російсько- української війни. При цьому українське єврейство робить все, щоб стосунки з Ізраїлем покращувалися. Зокрема, вони наголошують, що Ізраїль міг би краще допомагати Україні. Кожна з країн має свої інтереси і на це треба зважати. Адже Ізраїль продовжує дорожити стосунками з рф, при цьому Єрусалим продовжує співпрацювати з США», — каже І. Чаленко.

За його словами, загальне світове захоплення Україною в перші місяці та рік війни зараз множиться на певну втому. Саме тому України виникли дипломатичні складнощі з іншими країнами.

«Саме тому вилазять скандали, які додають ложку дьогтю у бочку меду. Зокрема, з Польщею виникли складнощі через польські вибори, аграріїв, які воюють з українським зерном та медом. Також через суперечливе ставлення поляків до ОУН УПА, питання українців, які знаходяться в Польщі та отримують соціальну підтримку від офіційної Варшави. Є певне невдоволення громадян великою кількістю біженців. Якщо говорити про Британію, но не бачу шалених конфліктів. Британія нам допомагає, особливо, там де, США були готові натиснути на гальма, завдяки Британії цього не сталося. Історія з паном Воллесом — окремий випадок. Не думаю, що з Британією у нас погані стосунки», — резюмує експерт.