Призначення інспекторів для контролю коштів переданих Україні, свідчить про втому США від мародерства — експерт

Призначення американських інспекторів для контролю коштів переданих Україні — хороша новина. Адже в нашій країні багато випадків, коли рука руку миє, тому виникає кругова порука.

США можуть призначити інспектора для контролю коштів Україні
США можуть призначити інспектора для контролю коштів Україні

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Українці під час війни втомилися дивитися, як розкрадаються кошти та гуманітарка чиновниками, то в одному то в іншому місці. Люди втомилися від мародерства. В той же час армія не забезпечується на потрібному рівні. Зокрема, це яйця Резнікова, воєнкоми, корупція на поставках озброєння і так далі. З іншого боку в США до грошей платників податків ставилися дуже відповідально. Саме тому буде проведено аудит допомоги Україні, яка була виділена з бюджету США. В першу чергу перевірять кошти, які пішли на гуманітарну та соціальну допомогу. Це так звана є- допомога. Друга допомога виділялася МОЗ на підтримку програм Національної служби здоров’я. Тепер стає зрозумілим, чому так забігали чиновники з Мінфіну та примушують бюджетників повертати кошти з є-допомоги назад. Виявляється, що ці гроші не мали розповсюджуватися на тих, хто працює у бюджетній сфері», — каже А. Павловський.

За його словами, обурення українців, та інформація в ЗМІ про постійне мародерство з боку чиновників під час війни, вже докотилася до США.

«Саме тому вони вирішили поставити американських інспекторів, які будуть перевіряти призначення допомоги для України.

" Зокрема, наскільки її використовують за цільовим призначенням. Добре, що це буде зовнішня перевірка. Адже в Україні багато випадків, коли рука руку миє, тому виникає кругова порука", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що члени Республіканської партії в Конгресі США можуть попросити про призначення інспектора для контролю за фінансуванням України «з метою запобігання корупції».