Експерт розповів до чого призведе вбивство Пригожина

Смерть голови ЧВК Вагнер Євгена Пригожина призведе до нових хвиль мобілізації в рф та дестабілізаційним фактором.

Євген Пригожин
Євген Пригожин

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Рейтович.

«Вбивство голови ЧВК Вагнер Євгена Пригожина поки не схоже на інсценування. Події далі розвиватимуться залежно від того, як буде кваліфікована ця справа та як її будуть розслідувати. Наряд чи це кваліфікують, як збиття за допомогою ПВО. Адже це викличе багато питань та претензій до російської влади. Однак до заколоту в рф вбивство Пригожина навряд чи призведе. Адже військової компанії Вагнер, як окремої одиниці, щоб приймати певні рішення та дії, фактично вже не існує. Тому мова буде йти про добивання та розпорошення цієї компанії. Після чого відбудеться її відхід з політичного та військового життя. Все це призведе до чергових хвиль мобілізації в рф, оскільки найманці не будуть закривати дірки на фронті. Другий момент — слід очікувати посилення протистояння в середині різних груп еліт, які є на рф. Всі прекрасно розуміють, хто стоїть за вбивством Пригожина. Саме цим влада рф показала, що жодні домовленості нічого не варті. Всі відповідають за самих себе. Тому турбулентність всередині російського політикуму ще більше посилиться, а зведення різноманітних рахунків, набуде поширеного характеру», — каже експерт.

На його думку, в рф поки немає передумов для громадянської війни.

«Мова йде не стільки про громадянську війну, адже передумов для неї на жаль поки немає. Однак вбивство Пригожина призведе до посилення внутрішнього елітного протистояння — в баштах Кремля. Ця історія розв’язує руки деяким групам. Вони більш агресивно почнуть розчищати простір для подальшого маневру та задумуватися про транзит влади. Тобто про відхід путіна та приходу до влади когось іншого. В цьому контексті протистояння і війна посилиться. Ми бачитимемо наслідки війни у вигляді наступних терористичних актів проти окремих представників так званої військово-політичної еліти рф. Також будемо бачити посилення окремих персон. Наприклад, Кадирова. Він буде дозволяти собі заяви, яких не робив раніше», — каже експерт.

Він підкреслив, що внутрішня боротьба в середині башт кремля буде набагато жорсткішою. Це явно не буде сприяти нормалізації ситуації в рф. Це буде дестабілізаційним фактором, який в подальшому буде вигідний Україні для завершення російсько- української війни та нашої перемоги", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що в Тверській області в Росії у середу розбився приватний літак, на борту якого, за попередньою інформацією там був Євген Пригожин.