Влада Києва та області, оскільки там немає меж, почала ділити землю, — Фролов

Генеральний план Києва прийнятий ще у 2002 році, але фактично його немає. Згідно з ним у Києва немає меж.

Анатолій Фролов у програмі "Суспільні діалоги"
Анатолій Фролов у програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив голова Київського відділення УТОПІК Анатолій Фролов у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Влада Києва та області, оскільки там немає меж, почала ділити землю, одні від других, і віддавати землю, яка віддається територіальними громадами прилеглих міст навколо Києва», — зазначив він.

За його словами, зараз є така тенденція, що найближчим часом Вишгород, Бровари чи Бориспіль віддасть деякі свої землі Києву.

«І що буде робити Кличко? Він піде руками добиватися справедливості чи він законно це буде робити? А законно він не зробить. Тому що у 2002 році був прийнятий генплан і влада Києва повинна була попрацювати з владою області та знайти ці межі. Їх не знайшли. На сьогоднішній день це велика проблема. Більш того, якщо найближчим часом, місяць-два, три — це вже фантазія, не буде повернуто питання до генерального плану міста Київ, почнеться велике листування з Прокуратурою, з НАБУ, з усіма правоохоронними органами, і в нас зупиниться влада», — пояснив гість програми.

Фролов повідомив, що Спілка архітекторів та інші організації пропонували меру повернутися до генерального плану та зробити його коригування.

«Треба поговорити з областю, вийти на той період, коли вже йде не просто місто, а агломерація. Агломерація була у Франції, є великий Париж. У нас це було в 70-ті, ми тоді казали, що Київ повинен стати агломерацією, з'єднатися з усіма муніципалітетами, які розташовані поруч», — додав він.

Голова УТОПІК нагадав, що Київ з XVII ст. мав Магдебурзьке право, тому це місто.

«Ми можемо змінювати назви, але є те, що в Європі, — територіальна громада. Ми ще не навчилися, нам не дають можливості розвинутися, територіальній громаді та людям, які живуть на цій території, управляти нею. Це велика проблема», — підсумував Фролов.