В САП роблять все, щоб розвалити справу голови Верховного суду Князєва — адвокат

Інформація про те, що в США вимагають підготувати законопроєкт про посилення інституційної незалежності та ефективність роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) це вкид. Адже САП робить все, щоб розвалити справу голови Верховного суду Всеволода Князєва.

В САП роблять все, щоб розвалити справу голови Верховного суду Князєва
В САП роблять все, щоб розвалити справу голови Верховного суду Князєва

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Насправді такої вимоги не існує. Вона вигадана так званими антикорупціонерами, яких називають батальйонами імені Джорджа Сороса, для прикриття неефективної та незаконної роботи САП та НАБУ й вимагання грошей у бізнесу. Тобто на сьогодні САП та НАБУ не проходили жодного аудиту. Формальний аудит пройшло НАЗК і ми побачили негативний результат її діяльності. Тому Інформація про те, що в США вимагають підготувати законопроєкту про посилення інституційної незалежності та ефективність роботи САП це вкид, вигаданий активістами, які прикривають роботу САП та НАБУ та отримують з цього кошти. Це потрібно, щоб ніхто не дізнався, що ці структури повністю неефективні та неналежним чином використовують фінансування», — каже адвокат.

Він підкреслив, що за результатами конкурсу, призначений голова САП, не відповідає своїй посаді.

«Крім того, єдина справа САП з топ-корупціонером, головою Верховного суду В. Князєвим, просто розвалюється на очах. Це відбувається у зв’язку з тим, що новопризначений робить все для того, щоб її розвалити. Тому в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі навмисно розповсюджують ці чутки. Насправді ніяких вимог щодо посилення інституційної незалежності та ефективність роботи САП немає», — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що за словами кількох джерел, для виділення грошей Україні у США виникла неформальна умова — підготовка законопроєкту про посилення інституційної незалежності та ефективність роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Зокрема, ухвалення такого закону до кінця 2023 року — одна з умов виділення макрофінансової допомоги від Європейського Союзу та кредитування від МВФ. Проте США хочуть бачити чіткіший алгоритм його виконання. «Проект закону про САП треба підготувати до 15 вересня — таке побажання є від США», — сказав співрозмовник видання в уряді.