Прем’єр Чехії заявив про заморожування війни в Україні: експерт пояснив, чи є така вірогідність

Голова уряду Чехії Петер Фіала вважає, що наразі існує загроза заморожування війни в Україні. Однак на думку політолога Віктора Небоженка, про такий перебіг подій зараз не може бути мови.

Прем’єр Чехії заявив про заморожування війни в Україні
Прем’єр Чехії заявив про заморожування війни в Україні

Про це він заявив в коментарі каналу i-ua.tv.

" Будь-яка війна має період, коли відбувається заморожування бойових дій. Це умови для будь-яких перемовин. Проблема полягає в тому, що тут сторони мають розуміти, кому це найбільше вигідно, Україні чи росії? На сьогодні такий сценарій більш вигідний для рф. Саме в цьому є проблема. Тому загроза заморожування війни про яку каже Петер Фіала існує. Нам головне розуміти за якими умовами це відбудеться. Якщо це зв’язано з намаганням рф закріпити за собою окуповані території, то Україні таке заморожування війни не потрібно", — каже політолог.

На його думку, Україна зможе перемогти армію рф на певних ділянках фронту. Особливо на Півдні країни.

" Тому до нового року не варто очікувати перемовин, які приведуть до заморожування конфлікту. Можливо перемовини ведуться, однак Україна не піде на перемир’я з рф. Це не тільки через бойові дії на фронті, а і тому що ворог постійно обстрілює дронами та ракетами Україну. Це може продовжуватися довгий час. Тому про зупинку бойових дій не йдеться. Це просто переніс війни з землі у повітря. Адже рф в цій війні ніколи не відмовиться від можливості руйнувати Україну. А будь-яка ракета, що потрапить на територію країни — вже конфлікт", — резюмує політолог.