Україна ніколи не стане другим Ізраїлем — політолог

Україна не готова воювати «в довгу», як Ізраїль.

Україна ніколи не стане другим Ізраїлем – політолог
Україна ніколи не стане другим Ізраїлем – політолог

Про це заявив в коментарі каналу i-ua.tv політолог Віктор Небоженко.

«Це такий собі варіант поєднання корейського сценарію. Між Україною та рф з геополітичної точки зору це неможливо. Тому президент трошки не додумав свою відповідь у інтерв’ю. До речі, євреї є по всьому світу, де в парламентах існує єврейське лобі, яке допомагає Ізраїлю. Тобто існують їх потужні групи. Однак в Україні такого немає. Напевно президент забув про це, тому пролунала така легковажна відповідь. Тож говорити про Ізраїльську безпеку в Україні дуже поверхова думка. Україна не готова воювати „в довгу“, як Ізраїль», — каже В. Небоженко.

На його думку, після виходу ЗСУ на кордони 1991 року Україна та США мають підписати договорів безпеки. Згідно з яким на кордонах 1991 року будуть розміщуватися американські бази.

«Це буде найкращим рішенням для безпеки України», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський заявив, що Україна може залишитись без союзників, та може вести довгу війну, якщо мінімізувати жертви, як це відбувається в Ізраїлі.

Також президент в інтерв'ю Наталії Мосейчук заявив, що Україна може отримати від США гарантії безпеки на кшталт ізраїльських.