СБУ повідомила про підозру очільниці окупаційного «міносвіти» у Мелітополі

Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборантку Олену Шапурову — очільницю окупаційного «міністерства освіти Запорізької області» у тимчасово захопленій частині регіону.

СБУ повідомила про підозру очільниці окупаційного «міносвіти» у Мелітополі

На цій «посаді» вона виконує завдання кремля щодо «переформатування» роботи місцевих навчальних закладів за російськими «стандартами». Для цього зловмисниця розпорядилась знищити українські підручники та повністю «переписати» освітню програму з історії нашої держави на користь окупантів.

Крім того, Шапурова змушує вчителів разом із школярами співати гімн країни-агресора під час «навчального» процесу, а також у ході відзначення «пам'ятних» дат рф. За тотальну русифікацію українських шкіл в тимчасово окупованій частині Запоріжжя колаборантка отримала у кремлі «орден дружби» від путіна.

За даними слідства, Шапурова добровільно пішла на співпрацю з ворогом одразу після захоплення Мелітополя. Тоді вона очолювала один з міських коледжів і однією з перших підтримала російських загарбників. За це рашисти призначили її до складу місцевої окупаційної адміністрації рф, де вона очолила «освітню» сферу.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Шапуровій про підозру за ч. 3 ст. 111−1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки вона перебуває на тимчасово окупованій частині півдня нашої держави, тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру голові центрвиборчкому рф, яка готує фейкові «вибори» в окупованих регіонах.