В Україні розробили катер для військових із інноваційного матеріалу

Українська суднобудівна компанія анонсувала проєкт катеру для військових виготовленого із високомолекулярного поліетилену.

В Україні розробили катер для військових із інноваційного матеріалу
В Україні розробили катер для військових із інноваційного матеріалу

Миколаївське суднобудівне підприємство «Компанія Гольфстрім», яке спеціалізується на виготовленні човнів та малотоннажних суден з HDPE, анонсувало катер проєкту GS7300.

HDPE (high-density polyethylene), тобто поліетилен високої щільності — відносно новий у суднобудуванні матеріал. Він має низку надзвичайно цінних властивостей при побудові судна — не потребує фарбування або іншого обслуговування, не кородує та має надзвичайну стійкість до ударних навантажень.

Судячи з ілюстрацій нового проєкту, компанія в якості цільової аудиторії розглядає військових та інші силові структури, наприклад, рятувальників, прикордонників, поліцію тощо.

Загальні характеристики катера проєкту GS7300:

Довжина, м — 7.4

Ширина, м — 2.42

Висота борту на міделі, м — 0.96

Корисна вантажопідйомність (за сертифікатом), кг — 1350

Макс. корисна вантажопідйомність, кг — 2700

Порожня маса корпусу, кг — 980

Максимальна потужність двигунів підвісних, к.с. — 1×250 або 2×150

Екіпаж, осіб — 12

Корпус катера має тримаранні обводи з центральною лижею. Кокпіт з самовідведенням води може бути обладнаний за вимогами замовника. Човен отримав сертифікат італійського морського регістру Registro italiano navale (RINA), який визнається в Україні.