Зеленський ставить «понятіє» захистити Коломойського, вище ніж, долю України — експерт

Президент Володимир Зеленський ставить «понятіє» захистити олігарха Ігоря Коломойського, вище ніж, долю всього народу, нашої перемоги та держави.

Володимир Зеленський та Ігор Коломойський
Володимир Зеленський та Ігор Коломойський

Про це в коментарі заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Можна лише гадати про ступінь цинізму Офісу президента та самого президента Зеленського. Ми, як держава, сьогодні повністю залежимо від Заходу. Зокрема, саме від нього залежить наша повна перемога над росіянами. А західна допомога дуже сильно залежить від позиції США та адміністрації Байдена. Зокрема, якщо Байден вирішить давати F16, значить всі західні країни включаються у підготовку наших пілотів та технічної бази. Це стосується всієї зброї. Тому наша перемога сильно залежить від позиції США, які вимагають видачі олігарха Ігоря Коломойського, що порушив міжнародне законодавство з валютних операцій та відмиванню коштів», — каже В. Жердицький.

На його думку, В. Зеленський ставить сьогодні на кін успішність нашої перемоги та його персональні зобов'язання, як людини, перед олігархом та злочинцем І. Коломойським.

«Він сьогодні „понятіє“ захистити Коломойського ставить вище ніж, долю всього народу та нашої перемоги та держави. Це дуже підла та негідна позиція. А наше суспільство є в'ялим та інертним в тиску на Зеленського та Офіс Президента, щоб примусити його виконати необхідну процедуру — екстрадицію Коломойського в США, яку він зобов'язаний виконати. Чи вдасться Блінкену достатньо натиснути на Зеленського, щоб той дав відповідні команди всім своїм структурам — СБУ та прокуратурі — побачимо», — каже експерт.

За його словами, якщо Е. Блінкен привезе достатньо зрозумілі аргументи для В. Зеленського, як у свій час привозив прем'єр Британії Б. Джонсон, то Зеленський буде змушений виконати екстрадицію І. Коломойського до США.

«Однак невпевнений, що Блінкен знайде достатньо аргументів. Тому Зеленський шукатиме нові способи, як залишити Коломойського в Україні та захистити від справедливого покарання, яке він має понести. На жаль, наша правоохоронна і судові системи є настільки недієвою, що нашими злочинцями займаються іноземні держави. Хоча ці злочинці діяли на шкоду нашій державі, народові та обороноздатності», — резюмує В. Жердицький.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен 6 вересня приїхав до України. Очікується, що він серед іншого голосить черговий пакет військової допомоги.

Раніше в ОП повідомили, що у справі про шахрайство Коломойський фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру, запиту від США на його екстрадицію в Україну не надходило