Справа проти заступника голови ОП Шурми це навіть не імітація, а знущання — експерт

.Справа проти заступника голови Офісу Президента (ОП) Ростислава Шурми та його брата, стосовно розкрадання держкоштів, це навіть не імітація, а знущання.

Ростислав Шурма
Ростислав Шурма

Про це в коментарі заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Справа про корупцію щодо Шурми, це навіть не імітація, а знущання. Адже голова Офісу Єрмак сьогодні є фактично керівником нашої держави. Саме він розставляє кадри, так, як йому потрібно. При цьому оприлюднена інформація про загрозу відкриття кримінального розслідування по розтраті держкоштів. Однак Шурма залишається на посаді в Офісі Президента. Крім того, не варто забувати, що Офіс Президента на практиці тисне та дає вказівки всім правоохоронним, слідчим та судовим органам як діяти в якій справі. Тому не варто очікувати, що проти Шурми відкриють карну справу і доведуть до справедливого покарання Не знаю, на кого це розраховано. Напевно на людей, які не можуть поєднати кілька фактів», — каже експерт.

Він нагадав, що будь-які значні операції по витягування чи відмиванню держкоштів проходять виключно за згодою та під наглядом вищих керівних установ.

«Заступник Офісу Президента, кроку не ступить без отримання погодження від голови ОП. І скільки вкрадених народних грошей піде на Офіс Президента, можемо тільки здогадуватися. Адже голова ОП Єрмак та його заступник Шурма, керують та дають вказівки слідчим та правоохоронним органам, що робити, а чого не можна. Тому справа проти Шурми — лицемірство, яке розраховане на людей, які не знають та не розуміють систему стяжання та грабунку в держструктурах. Однак в США, Британії та інших країнах добре розуміють, хто всім реально керує. Тому імітаційні справи по викриттю корупції можуть бути сприйняті тільки людьми, які непосвячені в деталі діяльності керівництва ОП та інших держустанов», — каже експерт.

Він вважає, що справа Шурми, якщо вона й буде, то стане такою ж, як інші гучні кримінальні справи.

«Вони розпочиналися, інколи підозрюваних осіб арештовували, а потім відпускали під заставу. На цьому все спускалося на гальма, а чиновники та можновладці і далі продовжують грабувати Україну. Замість ліквідації умов для корупції йде імітація боротьби з нею. Однак на Заході багатьом від цього вже уривається терпець. На жаль, у нашого народу він поки не може урватися. Адже наш народ занадто терпеливий і дозволяє чиновникам це робити», — резюмує експерт

Нагадаємо, що заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма заявив, що олігарх Ігор Коломойський замовив у Bihus.Info скандальне розслідування щодо оточення чиновника. Однак згідно з документом, який потрапив у мережу САП та НАБУ розслідують кримінальну справу проти брата Р. Шурми, стосовно розкрадання млн державних коштів.