Експерт розповів навіщо Блінкен приїзжав в Україну та підбив підсумки його візиту

До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен, щоб обговорити ситуацію по боротьбі з корупцією та підтримати Україну.

Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Блінкен приїжджав до Києва, щоб продемонструвати підтримку Україні. Можна було просто це зробити опублікувавши інформацію на сайті Білого дому чи Пентагону Однак тут унікальна ситуація — Україні вперше передаються кошти (1 млрд дол), які були конфісковані в рамках антиросійських санкцій. Це дуже знакова подія. Тому Блінкен приїхав до Києва, показати, що санкції проти рф працюють, а кошти які Захід отримує в рамках санаційної політики проти рф, починають працювати на Україну», — каже експерт.

Він підкреслив, що частина з цих коштів піде на гуманітарні питання, розмінування та посилення правоохоронної діяльності, довгостроковій військові потреби, військову техніку. А також на підтримку реформ.

«Блінкен приїхав, щоб поспілкуватися про потреби України по військовій допомозі та обговорити поточну ситуацію на фронтах. Також Блінкен обговорив боротьбу з корупцією. В ЗМІ була інформація, що Блінкен приїхав домовлятися про видачу Коломойського США. Насправді для цього не потрібно було організовувати візит Блінкена. Зараз можна проводити закрити консультації по таких темах через закриті засоби зв’язку. Адже ситуація з Коломойським не супер-секретна інформація. В загалі візит Блінкена — це демонстрація підтримки України з боку США», — резюмує експерт.