На Хмельниччині директор будкомпанії наніс збитків державі на понад 9,3 млн грн

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено директору будівельної компанії про підозру у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), двом інженерам із технагляду — у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

На Хмельниччині директор будкомпанії наніс збитків державі на понад 9,3 млн грн
На Хмельниччині директор будкомпанії наніс збитків державі на понад 9,3 млн грн

За даними слідства, у 2020 році будівельна компанія зобов’язалася облаштувати тонкошарове покриття на ділянці автомобільної дороги державного значення. Умови договору не виконала та поклала асфальт неналежної якості.

Директор підприємства підробив акти приймання виконаних будівельних робіт і довідки про їх вартість.

Товщина та щільність укладеного дорожнього покриття не відповідала державним стандартам і може призвести до передчасного пошкодження і руйнування автодороги. Попри це, інженери з технагляду підписали звітну документацію. На її підставі підряднику сплачено бюджетні кошти за роботи, які не підлягали прийняттю та оплаті.

Дії підозрюваних призвели до суттєвих збитків державі — понад 9,3 млн грн.

Досудове розслідування здійснює слідчі ГУ Нацполіції у Хмельницькій області, оперативний супровід -працівники УСР в Хмельницькій області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.