Корупція заважає постачанню різних видів озброєння до України — експерт

Уряди західних країн повинні рахуватися з громадською думкою та думкою депутатів своїх парламентів, які втомилися від корупції в Україні.

Президент Литви Гітанас Науседа
Президент Литви Гітанас Науседа

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Постачання військової техніки та спорядження відбувається не залежно від настроїв Західних партнерів, які втомилися від корупції в Україні. Насправді ж корупція в Україні стримує та заважає тому, щоб в країну постачалось більше різних видів озброєння. Адже уряди західних країн повинні рахуватися з громадською думкою та думкою депутатів своїх парламентів. Саме вони говорять, що Україна може зловживати наданою допомогою. Зокрема, це стосується корупціонерів, які можуть продавати зброю та боєприпаси, а також видавати рф таємниці, пов’язані з виготовленням західного озброєння», — каже експерт.

Він нагадав, що ще до початку повномасштабної війни, представники західних урядів наголошували, що корупція в Україні є загрозою національної безпеки.

«Саме через корупцію організовуються ці схеми отримання секретної інформації, озброєння і таке інше. Тож Україна завдяки підтримці країн-партнерів, повинна докладати більш рішучих та масштабних зусиль в боротьбі та у запобіганні корупції. Саме в такому контексті і роблять заяви європейські політики «, — підкреслив В. Воля.

Нагадаємо, що президент Литви Гітанас Науседа вважає, що корупційний чинник створює значний вплив на західних партнерів України щодо поставок озброєння.