Адвокат розповів, чим завершиться справа Коломойського

Справа олігарха Ігоря Коломойського — піар діяльності НАБУ та САП, тому вона нічим не закінчиться, як і всі інші гучні справи.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Те, що активи Коломойського арештували на 48 годин, може означати, що детективи чи прокурор звернулися до реєстру і заборонили будь-які операції з відчуження майна. Далі з цією ухвалою можна звернутися до суду. Якщо суд буде вважати це доцільним, то ця ухвала буде прийнята. Що стосується в принципі НАБУ і САП, то до них з самого початку є велика кількість запитань. Всі їх дії — шоу та піар. Щоб арештувати активи Коломойського не потрібно було це здійснювати таким чином. Вони давно могли звернутися до слідчого судді й накласти арешт на Коломойського. Однак НАБУ хоче виправдати своє існування, то це свідчить виключно про одне — в них нічого немає окрім піару», — каже Р. Кравець.

За його словами, справа Коломойського завершиться, як і всі інші гучні справи — нічим.

«Тобто неможливістю довести його провину. На жаль, саме так працює НАБУ. Адже у НАБУ завдання не боротися з корупцією, а знищувати осіб, які заважають або чинній владі. На мій погляд, НАБУ — це філіал іноземних спецслужб. Воно виконує виключно завдання іноземних органів. Справа Коломойського завершиться, як і всі інші гучні справи — нічим. Справа про крадіжку коштів тягнеться з 2016 року. НАБУ просто хочуть продемонструвати, що ніби вони щось роблять. Насправді на справі Князєва ми бачимо, що НАБУ та САП неспроможні нічого робити. Адже голову Верховного суду Князєва досі не відсторонено і він здійснює судочинство. Адже представники САП не подали відповідні протоколи. Тож про що це говорить? Виключно про політичне забарвлення всіх прав НАБУ, ручне керування та недотримання норм закону», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) після повідомлення про підозру колишньому власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському арештували його активи. Про це йдеться у повідомленні пресслужби НАБУ.